Prevoz kućnih ljubimaca

KAKO... na put sa kućnim ljubimcima


Neće stalno zapitkivati: “Jesmo li stigli?” ali zahtevaju jednake pripreme za putovanje. Idete li na kraće ili duže putovanje, pobrinite se za udobnost svojih kućnih ljubimaca. Na putu se mogu osećati loše, ali sa nekoliko saveta možete im vožnju učiniti udobnijom.Vaš Kia zastupnik savetovaće vam čime možete olakšati putovanje sebi i svojim ljubimcima.

 

Udobnost i sigurnost su dve stvari na koje biste trebali misliti kada vodite svoje ljubimce na put sa sobom. Za početak vam treba prikladni nosač, gde ćete staviti neku igračku ili ćebence, da bi se osećali kao kod kuće. Putujete li često sa svojim ljubimcima, razmislite o kupovini nepromočivih navlaka za sedišta i gumenih podnih podloga. Ovo su naši saveti:

POPIS ZA PUTOVANJE S KUĆNIM LJUBIMCIMA

NEKA IM BUDE UDOBNO

Nabavite odgovarajući nosač sa dovoljno vazduha. Proverite da li je dovoljno veliki za vašeg ljubimca, hoće li se moći normalno pomerati u njemu, kao i da li je čist i udoban. Probajte ih kod kuće naviknuti na novi prostor pre dužeg putovanja.

NAHRANITE IH

Kada krećete na duže putovanje, nahranite svoje ljubimce lakim obrokom 3-4 sata pri odlaska. Nije preporučljivo hraniti ih u vožnji ili dok se auto kreće.

VODA

Ponesite sa sobom vodu u boci jer vaši ljubimci mogu zbog nesigurnih izvora vode dobiti želudačne tegobe.

NEKOLIKO PRAVILA:

  • Ne vodite sa sobom kućne ljubimce na duža putovanja, pre nego što ste ih vodili na nekoliko kraćih.
  • Imate li sa sobom na putu psa, ne dajte mu da sedi sa glavom izbačenom kroz prozor jer to može uzrokovati oštećenja uha ili čak upalu pluća.
  • Nikada ne ostavljajte ljubimce same u parkiranom vozilu. Temperatura u vozilu može naglo porasti ili pasti.